2014

-december 2014: EFT (tehnika čustvenega osvobajanja) z ga. Renato Čimžar, EFT Practitioner AAMET Level 3
- november 2014 : gost mag. Franc Šifrer, dr.med., spec., iz Univerzitetne klinike Golnik. Tema : Ščitnica in srce
   29.11.2014 - strokovna ekskurzija članov društva na Štajersko k društvu Moja ščitnica in predavanje dr. Mitja Topaloviča iz UKC Maribor
- november  2014: udeležba na predavanju Vpliv stresa na hormonsko ravnovesje v MC Podnar in na delavnici Bachovi cvetni plesi v Mestni knjižnici Kranj
- oktober 2014: QIGONG - kitajska gibalna veščina za aktivno ohranjanje zdravja z Lukom Auscem - pričetek redne tedenske vadbe
- september 2014: predstavitev:redna tedenska vadba qigong za člane in podporne člane društva
- julij 2014: tedenska srečanja ob kavi, prijetno druženje, klepet o novih težavah s ščitnico-našo prijateljico...
- junij 2014: na zadnjem srečanju pred poletnimi počitnicami, so nas prijetno presenetile s svojim obiskom članice društva Moja ščitnica iz Maribora. S seboj so poleg veliko dobre volje, znanja o boleznih ščitnice, prinesle še veliko torto,na kateri sta bila izrisana  logotip njihovega društva, naš logotip, vmes pa napis Ščitnica, kar nas združuje in povezuje. S tem se je samo še utrdilo in poglobilo medsebojno sodelovanje.
- maj 2014: na povabilo radia Triglav se je društvo Ščitnica - moj dragulj predstavilo v oddaji Doktor Petek. V prvi oddaji,1.5.2014 smo predstavili naše društvo, v drugi oddaji, 8.5.2014 pa smo govorili o boleznih ščitnice. Radiu Triglav se zahvaljujemo za predstavitev našega društva Ščitnica - moj dragulj.
V okviru projekta PANGeA smo se udeležili delavnice " Kaj lahko sam storim za kakovostno staranje", kjer smo izvedeli veliko o prehrani ter pomenu fizične aktivnosti v zlatih letih ter se naučili nekaj praktičnih vaj.
V sodelovanju z Ljudsko univerzo Kranj smo v maju v okviru TVU pripravili  in se udeležili več delavnic : "Qigong ", ki ga je vodil Luka Ausec, nato delavnic "Odlašanje: jutri bo vse drugače"  ter "Zdrav duh v zdravem telesu", ki sta jih vodila Asja Videčnik in Matija Samec, ter Delavnice izdelave mandal, ko jo je vodila Alenka Mikež.
- maj 2014: na našem mesečnem srečanju, 5.5.2014, smo imeli gostjo, dipl. fiziot. Beti Tršan iz Fizioterapije Tršan. V uvodnem delu nam je fizioterapevtka razložila nekaj teoretičnega znanja, razložila vse o naši hrbtenici, sklepih.... Nato pa je sledila ura praktičnih vaj, med drugimi vajami smo spoznale tudi nekaj vaj, ki so koristne za našo obolelo ščitnico. Članice so bile zelo zadovoljne in  takoj se je utrnila ideja o redni, skupni tedenski vadbi. Na koncu pa smo se še sprostile ob zvokih glasbe pod budnim očesom naše članice Tjaše.
- april 2014: delavnica Zelišča in njihova uporaba, na kateri nam je ga. Janja iz Eko kmetije Grilc iz Šenturške gore povedala marsikaj zanimivega o nabiranju zelišč, pripravi izdelkov za domačo uporabo. Sledila je zanimiva razprava med samimi udeleženkami.
- april 2014: delavnica Cvetje na vrtu in balkonu, kjer smo izvedeli marsikaj zanimivega o gojenju rož tako na vrtu, balkonu kot na oknih, spoznali mnoge rože in se naučili marsikaj koristnega. Sledila je izmenjava izkušenj med udeleženkami in dve uri prijetnega druženja in smeha, sta kar prehitro minili. Obe delavnici sta bili pripravljeni v sodelovanju z Ljudsko univerzo Kranj.
Comments