O društvu

Konec meseca marca 2014 se je zaradi vse večjega zanimanja o boleznih ščitnice na Gorenjskem, porodila ideja, da bi tudi na Gorenjskem zaživelo samostojno, nepridobitno društvo, v katerem bi se združevali vsi tisti, ki se že spopadamo s težavami, ki jih povzročajo bolezni ščitnice, kot tudi družinski člani, prijatelji ter vsi ostali, katere zanima ta zdravstvena tematika.Tako smo ustanovili Društvo za pomoč ščitničnim bolnikom Gorenjske ŠČITNICA-MOJ DRAGULJ.

Glavna nepridobitna dejavnost in naloga našega društva je laična in strokovna pomoč ščitničnim bolnikom, njihovim svojcem ter povezovanje in sodelovanje z zdravstvenimi delavci in s strokovnimi delavci iz vseh področij, da bi bili lahko vsi bolniki deležni pravočasnega, kvalitetnega in sodobnega zdravljenja.
Pomembna naloga našega društva je ozaveščanje  ljudi in učenje prepoznavanja simptomov te nenalezljive kronične bolezni, učiti in naučiti bolnike kot njihove svojce razumevanja te bolezni, soočenja s stanji in omejitvami, ki jih prinašajo kronične bolezni. Namen tega dela je, da bo znal vsak bolnik z boleznijo ščitnice, kot tudi vsa okolica okoli njega, živeti strpno, razumevajoče, bolj polno in kvalitetno življenje.

Cilj društva je poskušati preprečevati stiske, težave in pasti, v katere zabredejo tako bolniki kot njihovi svojci zaradi pretirane skrbi, nerazumevanja bolezni in spremljajočih težav, ko se soočajo s kronično, dolgotrajno boleznijo bližnjega.

Srečanja članov društva Ščitnica-moj dragulj potekajo od septembra do junija, vsak 1.ponedeljek v mesecu od 18.00 - 20.00 ure v prostorih OŠ Simon Jenko Kranj, Komenskega 2, pri Prešernovem gaju.

ČVEK skupina se srečuje vsak 1.ponedeljek  v mesecu ob 18.00 uri na isti lokaciji.